Re-Connect – Over ons
Missie
Iedereen heeft het recht om zich te ontwikkelen en zijn of haar competenties te benutten, hoe je weg ook is verlopen en hoe je er ook op dit moment voor staat. Re-Connect staat voor verslavingszorg waarbij de verslaving niet als een keuze wordt gezien maar als een gevolg van een leven waarin iemand, door diverse omstandigheden, steeds meer af is komen te staan van zichzelf (disconnected). Afstand van jezelf leidt tot meer afstand van anderen, vrienden, familie en een afstand tot een betekenisvol leven.
Onze missie is het bieden van krachtige begeleidingstrajecten aan jongvolwassenen met een verslaving, waarbij het uitgangspunt is het contact met jezelf te versterken, en vanuit hier te groeien in het aangaan van gezonde verbindingen. Met jezelf, en de mensen die belangrijk voor je zijn.
We werken samen aan het vergroten van je zelfvertrouwen en competenties. Dit heeft tijd nodig om te groeien, er is ruimte voor vallen en opstaan. Re-Connect staat voor het werken op basis van verbinding, samen weer met je leven aan de slag kunnen gaan.
Visie
Meer dan bij andere aanbieders leeft bij ons het besef dat herstel en omgaan met kwetsbaarheid een persoonlijk proces is, wat gepaard gaat met het opbouwen van verbinding. Iedere medewerker staat klaar om deze verbinding met je aan te gaan, naast je te staan, te motiveren en je op moeilijke momenten niet los te laten. Daarnaast begrenzen we onze zorg omdat een kwetsbaarheid voor verslaving geen keuze is maar verantwoordelijkheid nemen voor je herstel wel. Binnen onze trajecten werk je op je eigen tempo aan herstel met de mensen die jij kiest. Dit vormt de basis om weer te kijken naar je eigen leven, je contacten en activiteiten die waardevol zijn.
We zorgen voor korte lijnen met hulpverlening (vanuit Re-Connect zelf of andere betrokken hulpverleners). Vergroten van zelfvertrouwen staat voorop, en heeft als doel om regie over je eigen leven te herstellen.
Ambulante begeleiding
RE-CONNECT TEAM
Re-Connect is het specialistisch ambulante team van di-rumah, gericht op jongvolwassenen met een verslavingsachtergrond en aanverwante psychiatrische problematiek. Ons team bestaat uit een verpleegkundige en social workers, en wordt aangestuurd door een GZ-psycholoog. We zijn betrokken en professioneel, maar in de eerste plaats bereid om een verbinding met je aan te gaan die jou helpt om jezelf te ontwikkelen. We organiseren onze zorg effectief, in het netwerk dat er al is. Zo nodig ondersteunen we je om een nieuw netwerk op te bouwen.
METHODIEK
Acceptance en Commitment Therapie voor verslaving is onze basismethodiek. Daarbij hanteren wij een persoonsgerichte benadering, waarbij extra aandacht is voor traumatisering, destructieve coping en persoonlijkheidsproblematiek. Re-Connect beschikt tevens over kennis aangaande de veelgebruikte verslavingsbehandelmethodieken CRA (Community Reinforcement Approach) en het 12 Stappen Minnesota Model. Onze kernwaarden zijn betrouwbaarheid, gelijkwaardigheid, gemeende betrokkenheid en warmte. Een belangrijk uitgangspunt is hierin het vergroten van eigen regie. Daarom zijn we scherp op het leveren van zorg die daadwerkelijk nodig is.
CRISISSEN
We kunnen snel op- en afschalen, waarmee we inspelen op de crisisgevoeligheid van de doelgroep waar we mee werken. We bieden intensieve begeleiding, zoveel en wanneer dat nodig is, om zo een (grotere) crisis te voorkomen. Korte lijnen en samenwerking met betrokken behandelaren vanuit de GGZ zijn hierbij onontbeerlijk. We werken nauw met elkaar samen om behandelinhoudelijke kennis en expertise te integreren in de begeleiding. De begeleiding wordt vormgegeven in een ambulante setting. Als het nodig is en er is een indicatie voor afgegeven door de verwijzer, kunnen cliënten gebruik maken van een 24-uurs telefonische bereikbaarheid.
Recente reacties